CONSULTING

Δημιουργήστε με την ομάδα σας κοινό όραμα

Website Digital Agency & CRM experts | Branding, Eshops, ERP, CRM, Digital Marketing Υπηρεσίες για την επιχείρηση σας.

Χωρίς ένα συναρπαστικό σκοπό, είναι δύσκολο να κάνουμε τους ανθρώπους να ενθουσιαστούν

Οι επιτυχημένοι ηγέτες γνωρίζουν τη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού κοινού οράματος για τις ομάδες τους.  Ένα συναρπαστικό όραμα επιτρέπει στον ηγέτη να προβλέψει ένα συναρπαστικό μέλλον για να πετύχουν υψηλούς στόχους.

Εάν πρέπει να παρακινήσετε την ομάδα σας, ακολουθούν τέσσερα βήματα που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ένα κοινό όραμα, θα εμπνεύσει και θα σας δώσει πραγματικά αποτελέσματα.

Βήμα # 1: Να είστε σαφής σχετικά με τον επιθυμητό αποτέλεσμα

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σταθερού κοινού οράματος είναι να είστε σαφείς σχετικά με αυτό που ελπίζετε να επιτύχετε. Θυμηθείτε, το όραμά σας είναι ο προορισμός σας. Η στρατηγική που ακολουθείτε για να την προσεγγίσετε είναι το ταξίδι σας. Είναι σημαντικό να μην συγχέουμε τα δύο.

«Το όραμα είναι ένας προορισμός – ένα σταθερό σημείο στο οποίο εστιάζουμε κάθε προσπάθεια. Η στρατηγική είναι μια διαδρομή – μια προσαρμόσιμη διαδρομή για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να πάμε ».
-Simon Sinek

Όταν οι άνθρωποι με παρόμοια συμφέροντα συναντιούνται και μοιράζονται ένα κοινό όραμα, η συλλογική ενέργεια πυροδοτείται αυτόματα. Υπάρχει μια αίσθηση πραγματικής δέσμευσης και με έμφαση στο κοινό όραμα, η επιτυχία σημαίνει το ίδιο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Βήμα # 2: Κάνε μεγάλα όνειρα

Ο Γκαίτε έγραψε,
«Η τόλμη έχει μεγαλοφυΐα, μαγεία και δύναμη μέσα της.»

Για να εμπνευστούν οι άνθρωποι, το όραμα πρέπει να είναι μεγάλο. Πρέπει να είναι κάτι που φαίνεται προκλητικό, ώστε να καλέσει την ομάδα σας να αξιοποιήσει τον καλύτερο εαυτό της για να μπορέσει να το επιτύχει.

Βήμα # 3: Επικοινωνήστε έναν ισχυρό σκοπό

Η κινητήρια δύναμη πίσω από το κοινό όραμα σας είναι ο σκοπός σας. Όταν γνωρίζετε και καταλαβαίνετε το «γιατί», θα είστε περισσότερο παρακινημένοι να εστιάσετε στον «τρόπο». Όπως έγραψε ο Henry David Thoreau,

«Δεν αρκεί να είσαι απλά απασχολημένος, και τα μυρμήγκια είναι. Το ερώτημα είναι, με τι είσαι απασχολημένος; «

Τώρα, το ερώτημα είναι, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γνωστοποιήσετε το σκοπό σας;

Αν προσπαθήσετε να το ορίσετε σύμφωνα με τη δική σας άποψη, πιθανότατα να μην έχετε την επιτυχία που θέλετε. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη McKinsey διαπίστωσε ότι στους ανθρώπους διαφέρει σε μεγάλο βαθμό το τι είναι σημαντικό για αυτούς. Έτσι, αν μεταφέρετε μόνο ένα σκοπό που έχει νόημα για σας, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας σας αδιάφορο.

Ως εκ τούτου, η προαναφερθείσα μελέτη συνέστησε ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να προσπαθήσετε να αγγίξετε πολλαπλές πλευρές του σκοπού καθώς κινήστε προς το όραμά σας. Μπορείτε επίσης να τονίσετε τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η επίτευξη του οράματος σας για τον καθένα ξεχωριστά, , την ομάδα, τους πελάτες σας και την κοινωνία ως σύνολο.

Επικοινωνώντας  πολλαπλούς σκοπούς, θα αυξήσετε τις πιθανότητες ότι κάθε μέλος της ομάδας σας θα εμπνευστεί εξίσου από το όραμα.

Βήμα # 4: Ορισμός στρατηγικών στόχων

Μόλις καταλήξετε σε ένα κοινό όραμα, το επόμενο βήμα είναι να θέσετε στρατηγικούς στόχους. Θυμηθείτε, το όραμα είναι ο προορισμός και η στρατηγική σας βοηθά να καθορίσετε τη διαδρομή για να φτάσετε εκεί. Έτσι, μια σαφής στρατηγική βοηθά να φέρει μια αίσθηση της πρακτικότητας στο όραμα, έτσι ώστε να φαίνεται εφικτό.

Με κάθε στόχο που επιτυγχάνει η ομάδα σας, θα αισθάνονται ότι έχουν επιτύχει μια νίκη ή ένα ορόσημο στο δρόμο προς το μεγαλύτερο στόχο. Με τη σειρά τους, αυτή η ενίσχυση θα τους βοηθήσει να παραμείνουν θερμοί στο όραμα, καθώς θα κερδίσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε καθώς ορίζετε στόχους και παρακολουθείτε την πρόοδο τους:

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι ευθυγραμμίζονται με το όραμα. Εάν παρατηρήσετε ότι η ομάδα σας απομακρύνεται από το κύριο όραμά σας όταν θέτετε στόχους, τότε τους επαναφέρετε τους.
  2. Υπενθυμίστε την ομάδα σας  το όραμα σε τακτική βάση. Πρέπει να το επικοινωνείτε τόσο συχνά ώστε όλοι να το γνωρίζουν. Προκειμένου το όραμα να είναι χρήσιμο, οι άνθρωποι πρέπει να το γνωρίζουν πραγματικά!
  3. Τα μέλη της ομάδας σας πρέπει να χωρίσουν τους μεγαλύτερους στόχους σε συγκεκριμένους χρονικά μικρότερους στόχους .
  4. Δημιουργήστε συστήματα που επιτρέπουν σε όλους να παρακολουθούν τους στόχους και την πρόοδο. Αυτό δίνει μια αίσθηση ευθύνης  γύρω από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ας το παραδεχτούμε, δεν είναι εύκολο να είσαι ηγέτης. Εξάλλου, το καθήκον σας είναι να παρακινήσετε τους ανθρώπους να συνεργαστούν για να κάνουν τα πράγματα, παρά τις διαφορές  τους και τα εξωτερικά εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν. Βρείτε το χρόνο να αναπτύξετε ένα συναρπαστικό κοινό όραμα που θα έχει ζωτικό ρόλο και θα φέρει την ομάδα σας  στην ίδια κατεύθυνση, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε κοινούς στόχους και να συνεργαστούν για να τους επιτύχουν.

Ο γάλλος συγγραφέας Antoine de Saint-Exupery έγραψε:

«Αν θέλεις να φτιάξεις ένα πλοίο, μην φτιάχνεις ομάδες  για να σου μαζέυουν ξύλα και μην τους αναθέσεις καθήκοντα και δουλειές, διδάξε τους όμως την απεραντοσύνη της θάλασσας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.